Menü

Festés gyerekkel

Festés gyerekkel


Minden háztartásban van legalább egy olyan bútor, ami már kopottas, vagy éppen nem illik az évek alatt jött "új szerzeményekhez"... Na ezek a darabok tökéletesen megfelelnek arra, hogy a gyermekeinkkel együtt átfessük őket.

 

Nincs olyan gyerkőc aki ne szeretne festeni, alkotni, majd mindezt diadalmasan, óriási nagy elégedett mosollyal az arcán megmutatni a mamáknak, vagy a szomszédoknak...

Mi az egyik terasz bútorunkat újítottuk fel. A szekrényt szinte teljes egészében a legkisebb (akkor 6 éves!) gyerkőcünk festette, és néhol segítettem csak bele, ahol láttam, hogy túl sok festék került rá.

Annie Sloan krétafestéke tökéletes választás! Vizes bázisú, szagtalan, és elsősorban természetes alapanyagokból áll, VOC tartalma minimális, ezért az európai szabványnak megfelelően „Toy safe’, szennyezőanyag kibocsátását tekintve pedig a legjobb A+ besorolást kapta! Ezen felül pedig a régi bútorok felújítása mindig környezettudatosabb fogyasztói magatartásra utal, mint egy új bútor vásárlása.

A szekrényt Annie Sloan French Linen színével festettük, a mintát pedig az IOD bútor nyomdáival készítettük rá! Utóbbi is abszolút "gyerekbarát", rendkívül egyszerű a használata, a kis állatokat pillanatok alatt rányomdáztuk az ajtókra.

Mivel teraszról beszélünk, fontosnak tartottam a magas kopásállóságot és UV védelmet, ezért zárásként Annie Sloan kültéri matt lakkját használtuk a bútoron!

 

Tipp: Bel- és kültéren is használjátok bátran, mert Annie Sloan festékei szagtalan, gyerekbarát termékek! És higgyétek el, jó kis közös móka lehet belőle :)

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Annie Sloan

Keresés