Menü

Régi kredenc festése

Régi kredenc festése


Ezt a kredencet egy nagyon kedves ismerősöm bízta rám... náluk nem fért már, viszont mivel érzelmi szálak fűzték hozzá, nem akarta idegen kezekbe adni, ezért úgy döntött, nálam jó helyen lesz.
Köszi, Ági :D

De haladjunk lépésről lépésre.

 

Előkészületek:

 

Szerettem volna a legkisebb energiát belefektetni az előkészületekbe, mert hát kinek nem megy el a kedve a bútorfestéstől, ha előtte napokig csak csiszol? Ezért úgy döntöttem, hogy csak a tetejéről szedem le a zománcfestéket, a többi részén meghagytam, mert nem volt rossz állapotban, nem pörgött le róla a festék. Kissé meg is csiszoltam, hogy a natúr fa rész még szebb legyen.

Tipp: zománc leszedéséhez a hőlégfúvót ajánlom, sokkal egyszerűbb és gyorsabb is.


Alaposan átmostam mosogatószeres vízzel, hogy minden szennyeződés eltűnjön róla. Ha szükséges lehet erősebb zsíroldó szereket is használni. Ha ezzel is megvagytok, már bele is lehet vágni a festésbe.

 

 

Festés:

 

Az Annie Sloan krétafestékek alá nem szükséges alapozni, sem csiszolni, mert minden felületen tökéletesen megtapad! (egy kivétel van: szilikon) A szekrény külsejét két rétegben festettem át, Annie Sloan Florence színével.

A Florence egy klasszikus szín, amelyet már a 17. és 18. században is használtak. Megtalálható a régi olasz és francia bútorokon is... Én a teltsége miatt választottam, és mert szerettem volna egy igazán izgalmas végeredmény kapni.

Disznósörtéből készült kerek ecsetet használtam, mert így kissé rusztikus felületet tudtam elérni.A célom az volt hogy a végén az ecsetvonásokba majd bele tudjon ülni a barna viasz.

A szekrény belseje az Emperor's Silk-et kapta, némi stencillel díszítve.

Nem szerettem volna túlzottan népies irányba elvinni, mégis úgy éreztem kíván valami kis mintát. Szerintem a kakas-pöttyös kombó még belefért ebbe...

 

 

Lezárás:

 

Zárásként Annie Sloan Clear majd Dark waxát használtam, hogy ez a két erős szín kicsit "egybeérjen" az antikolás által. Egy balatoni kis házban, méltó helyen szolgálja tovább egy család életét.

Remélem, nektek is tetszik a végeredmény! :)
 

Tartalomhoz tartozó címkék: Annie Sloan

Keresés